Muzej Zepter

Umetnost u Srbiji

Osnivač i vlasnik gospođa Madlena Zepter građanka Beograda i sveta, sveta i Beograda, poklonila je svom rodnom gradu još jednu kulturnu ustanovu koja je već na početku rada, zbog svog značaja i visokog kvaliteta, postala mesto okupljanja ne samo publike i ljubitelja umetnosti grada Beograda već i šire ljudi iz regiona i celoga sveta.

Odlukom Ministarstva kulture Republike Srbije ova ustanova je registrovana kao prvi privatni umetnički muzej u Srbiji - MUZEJ ZEPTER. Ovo je, verovatno, bila i kruna donacija i zadužbinarstva, zbog čega se Ministarstvo kulture odlučilo da novoustanovljenu nagradu „Zlatni venac" za poseban doprinos razvoju kulture i umetnosti kroz mecenarstvo i donatorstvo dodeli upravo gospođi Zepter, koja je svom gradu već darovala Galeriju Zepter, Operu i teatar Madlenianum (prvu privatnu ustanovu ove vrste u nas), izdavačku delatnost i knjižaru Zepter Book World, Madl Art itd.

Znajući da je kultura jedne nacije ogledalo u kome se odražava njena svest, verovanje i tradicija, ukratko da je ključ pomoću kojeg se mogu otvoriti vrata svesti jednog naroda i njegovih institucija, gospođa Zepter je 1. jula prošle godine svečano otvorila MUZEJ ZEPTER.

Posetite nas u Ulici kneza Mihajla 42 ili posetite zvanični sajt MUZEJA ZEPTER: http://www.zeptermuseum.rs/