Pozovite prijatelja u Club Live 100

Kako ublažiti posledice zračne terapije

Kako ublažiti posledice zračne terapije
Oktobar je mesec borbe protiv raka dojke. Povodom toga pišemo o prirodnim načinima da pacijentkinje koje se bore sa ovom bolešću lakše podnesu zračenje, poprave imunitet i pojačaju moć organizma da se bori sa malignim ćelijama
 
Najćešći maligni tumor kod žena je karcinom dojke, koji je ujedno i najveći uzrok smrtnosti.
U Srbiji od ove bolesti svake godine oboli 4.600 žena, a 1.600 umre. Broj obolelih je u porastu.

Zahvaljujući dijagnostikovanju u ranom stadijumu, u razvijenim zemljama je zabeležen pad smrtnosti, dok se kod nas bolest otkriva u poodmakloj fazi kod velikog broja pacijentkinja.

Tada je često neophodan radikalan pristup, odnosno mastektomija (uklanjanje dojke).
Posle mastektomije mogući su recidivi kako na mestu tumora, tako i na udaljenim organima, pa se u nekim slučajevima posle operacije sprovodi zračna terapija na mestu tumora i u regionalnim limfnim žlezdama.
 

Bioptron smanjuje bol i otoke

Bioptron-smanjuje-bol-i-otoke.png

Onkološka terapija pored svog značaja ima i neka neželjena dejstva.

Posle operacije dojke i pazušne jame te strane, usled usporenog oticanja limfe, javlja se otok u tom predelu, kao i u čitavoj ruci sa te strane. Bol, ukočenost i slaba pokretljivos ramenog zgloba, gubitak osećaja, kao i česte infekcije mekog tkiva operisane strane budu česta pojava posle operacije.

Najčešće neželjeno dejstvo tokom zračenja je manje ili veće crvenilo kože, ponekad se razviju oštećenja površnog sloja kože sa vlaženjem, a tkivo dojke bubri.

Nakon 6-8 nedelja od završetka zračne terapije dojke, ovakve promene se uglavnom povlače, a najčešće zaostane hiperpigmentacija kože.

Na odeljenju za rehabilitaciju onkološke klinike u Samari (Rusija), lekari su koristili Bioptron svetlosnu terapiju kao dodatnu terapiju u lečenju posledica radioterapije.

U kombinaciji Bioptrona i struje niskog intenziteta u cilju moduliranja bola na nivou centralnog nervnog sistema, nakon 5 tretmana pacijenti su primetili poboljšanje opšteg stanja, smanjenje otoka i bola u tretiranoj zoni.
Kliničkim pregledom lekari su konstatovali:
  • Stabilizaciju parametara krvnog protoka ( u 76% slučajeva)
  • Smanjenje bola i pojačane osetljivosti kože (96%)
  • Smanjenje otoka u predelu tretirane zone, kao i otoka ruke na strani izvršene operacje (84%)
  • Brža regeneracija oštećenog tkiva (3-4 dana)
  • Poboljšanje opšteg psihološkog stanja pacijenata
 
Bioptron svetlosna terapija pomaže kod posledica radioterapije, smanjuje bol, otok, zapaljenje što istovremeno dovodi do poboljšanja opšteg i psihološkog stanja pacijenta.
 

Bioptron jača imunitet

Bioptron-pomaze-imunosistemu-da-otkrije-i-unisti-celije-tumora.png

Lečenje karcinoma dojke na klasičan način (hirurška intervencija, hemio i radioterapija) često je povezano sa smanjenjem imuniteta. Oporavak od pada imuniteta (ili imunorehabilitacija) važan je za lečenje, rehabilitaciju i za prevenciju rasta tumora i metastaza.

Studija Zhevago et al (2017.) imala je cilj da verifikuje efikasnost primene Biopotron svetlosne terapije u postoperativnom lečenju (posle mastektomije – hirurškog odstranjivanja dojke) kod pacijenata sa karcinomom dojke u I i II fazi.

Eksperimentalna grupa je dobijala Bioptron svetlosnu terapiju u lumbo-sakralnom regionu (donji deo leđa) u trajanju od 10 minuta tokom 7 dana posle hirurške intervencije.

Bioptron svetlosna terapija je sprečila pad imuniteta koji je obično povezan sa lečenjem karcinoma dojke i sprečila je povećanje inflamatornih citokina (markera) u ranoj fazi posle mastektomije. Pored toga, Bioptron svetlosna terapija je pomogla da se poveća efikasnost ćelija prirodnih ubica.

Ćelije prirodne ubice su limfociti koji kruže po telu, otkrivaju strane ćelije i dovode do njihovog uništenja.
 

Bioptron pomaže imunosistemu da otkrije i uništi ćelije tumora

Bioptron-jaca-imunitet.png

Bioptron svetlosna terapija povećava osetljivost ćelija tumora na ćelije prirodne ubice, čime potpomaže u njihovom otkrivanju i uništenju, pomažući imuno sistemu pacijenta da otkrije i uništi ćelije tumora (Knyazev et al, 2016.). Generalno gledano, smatra se da je sprečavanje pada imuniteta, smanjenje proinflamatornih markera i povećanje osetljivosti tumorski ćelija na ćelije prirodne ubice povezano sa boljim ishodom kod pacijebnata.
Bioptron svetlosna terapija nije medicinski sertifikovana za lečenje karcinoma, ali je dobar saveznik koji doprinosi oporavku tokom i posle perioda zračenja.

Ove studije pokazuju da se Bioptron aparati za svetlosnu terapiju mogu efikasno i bezbedno koristiti u onkologiji.

Bioptron svetlosna terapija može se koristiti u prevenciji i lečenju komplikacija posle konvencionalnog lečenja tumora i kao podrška našem organizmu u borbi protiv ćelija tumora.
 

Postavio: 11.10.2019. 12:24:43 Zepter International | sa 0 komentara
Lepota i Zdravlje
Podelite na:

Kolačići

Ovaj sajt koristi 'kolačiće', koji treba da naše prisustvo na internetu učine pogodnim, efikasnim i bezbednim za korisnika, na primer, da ubrzaju navigaciju na sajtu i izmere učestalost pregleda i ukupnu navigaciju. 'Kolačići' su male tekstualne datoteke koje se čuvaju u vašem računaru, kako biste mogli da optimalno koristite našu onlajn prodavnicu. Napominjemo da se neki 'kolačići' prenose sa našeg servera u vaš računar - to su 'kolačići sesije'. Ovi 'kolačići' se automatski brišu iz vašeg računara na kraju sesije pretraživanja Pravila oko 'kolačića'.