Pozovite prijatelja u Club Live 100

Kako svetlosna terapija sa kolor filterima može pozitivno da utiče na naše zdravlje?

Kako svetlosna terapija sa kolor filterima može pozitivno da utiče na naše zdravlje?
Svetlost dolazi od sunca i karakterišu je različite frekvencije. Frekvencije svetlosti mogu se razdvojiti procesom koji se zove refrakcija. Kada svetlost prođe kroz kristalnu prizmu, ona se prelama i deli na sedam boja sunčevog spektra. Svaka boja ima sopstvenu frekvenciju.

Ako razdvojene boje propustimo kroz drugu prizmu, ponovo ćemo dobiti belu svetlost. Prvi naučnik koji je demonstrirao ovaj fenomen krajem XVII veka bio je Isak Njutn, veliki britanski fizičar.

Smatra se da se energija prenosi u talasima. Rastojanje između talasa naziva se talasna dužina, a broj oscilacija talasa u jednoj sekundi naziva se frekvencija. Što je veća talasna dužina, frekvencija je niža. Svaka boja ima svoju karakterističnu frekvenciju i talasnu dužinu. Samo jedan mali deo elektromagnetnog spektra vidljiv je za ljudsko oko. Ljubičasta ima najmanju talasnu dužinu, a crvena najveću. Iza ljubičaste boje nalazi se ultraljubičasta, koja je nevidljiva za ljudsko oko, ali prolazi kroz kožu. Ultraljubičasta boja daje našoj koži preplanuli izgled i ubija bakterije. Na suprotnoj strani spektra, najveću talasnu dužinu ima crvena boja. Iza crvene je infracrvena, a zatim slede mikrotalasi, radarski, radio i televizijski talasi, koji su nevidljivi za ljudsko oko. Crvena, narandžasta i žuta imaju veće talasne dužine i izgleda da brže dopiru do oka nego boje sa drugog dela spektra. S obzirom da ove boje asociraju na vatru i sunčevu svetlost, nazivamo ih toplim bojama. Zelenu, plavu i ljubičastu smatramo hladnim bojama. Putuju u kraćim talasima, pa im je potrebno više vremena da stignu do našeg oka. One asociraju na more, reku, nebo, zimsko jutro. Takođe se nazivaju „bojama koje nestaju”, jer njihova energija dugo putuje do našeg oka. Svaka topla boja ima svoju komplementarnu hladnu boju: crvena – plavu, narandžasta - indigoplavu, žuta – ljubičastu, zelena - crvenu (ciklama-crvenu).
 
 
Mi možemo da osetimo boje
Svako od nas se povremeno oseća tromo i bezvoljno. Da li ste ikada pomislili da ste možda okruženi pogrešnim bojama? Boje su bitne za naše telo i duh; one pune naše unutrašnje baterije. Bez obzira koju boju volite da nosite ili imate u svom okruženju, sedam boja sunčevog spektra utiču na vašu podsvest.

Boja je energija. Svaka boja ima svoju talasnu dužinu i frekvenciju. Boje opažamo ne samo vizuelno, već ih i nesvesno upijamo kroz kožu. Boja koja prodire kroz kožu dovodi do hemijskih reakcija, koje utiču na funkcije organa i sistema. Boje pomažu da napunimo naše unutrašnje rezerve energije u koži i organima, čime poboljšavamo otpornost organizma. Ova obnovljena energija daje nam snagu da se borimo protiv bolesti.

Kolor terapija stimulacijom čakri
Naše zdravlje zavisi od ravnoteže između naših fizičkih, kao i emotivnih, mentalnih i duhovnih potreba. Kolor terapija delovanjem na čakre zasniva se na pretpostavci da boje svetlosnog spektra odgovaraju glavnim čakrama koje se nalaze duž kičmenog stuba i predstavljaju naše duhovne centre. Čakre su nalik spiralama energije i svaka od njih vezana je za određenu zonu na našem telu.

Reč „čakra“ na sanskritu znači „točak“. Pretpostavlja se da čakre čuvaju i distribuiraju energiju. Postoji sedam čakri i svaka od njih odnosi se na određeni organ ili sistem u našem organizmu. Svaka čakra ima svoju dominantnu boju. Međutim, može doći do poremećaja ravnoteže, što negativno utiče na naše fizičko zdravlje. Delovanjem odgovarajućom bojom dolazi do poboljšanja.

Na slici su prikazane čakre sa mestima gde se nalaze, kao i njihove odgovarajuće boje.
Upravo na ovim saznanjima o svetlosnoj terapiji i bojama zasnovan je nagrađivani medicinski aparat Bioptron sa setom filtera u boji. 

Postavio: 20.5.2020. 11:04:56 Zepter International | sa 0 komentara
Lepota i Zdravlje
Podelite na:

Kolačići

Ovaj sajt koristi 'kolačiće', koji treba da naše prisustvo na internetu učine pogodnim, efikasnim i bezbednim za korisnika, na primer, da ubrzaju navigaciju na sajtu i izmere učestalost pregleda i ukupnu navigaciju. 'Kolačići' su male tekstualne datoteke koje se čuvaju u vašem računaru, kako biste mogli da optimalno koristite našu onlajn prodavnicu. Napominjemo da se neki 'kolačići' prenose sa našeg servera u vaš računar - to su 'kolačići sesije'. Ovi 'kolačići' se automatski brišu iz vašeg računara na kraju sesije pretraživanja Pravila oko 'kolačića'.