Pozovite prijatelja u Club Live 100

Primena Bioptron svetlosne terapije kod bola u usnoj duplji

Primena Bioptron svetlosne terapije kod bola u usnoj duplji
Hronični bol sluzokože usne duplje se definiše kao bol koji traje duže od tri meseca i koji se nastavlja i nakon upalnog procesa koji mu je predhodio. Ovaj bol mogu izazvati različite patološke promene uključujući „sindrom gorućih usta“, afte, zapaljenja usne duplje i usana, kao i različite hronične ranice (ulceracije). Pacijenti imaju osećaj pečenja, peckanja ili nelagodnosti u ustima. Remeti im se raspoloženje i kvalitet života,dovodeći do anksioznosti,čak i depresivnih stanja.

U lečenju hroničnog bola sluzokože usne duplje koriste se  lekovi koji dugoročno mogu izazvati različite neželjene efekte, a u nekim slučajevima su i neadekvatni. Savremeni terapijski protokoli su prvenstveno usmereni na smanjenje bola, čime se smanjuje frustracija pacijenta. U tretmanu bola primena Bioptron svetlone terapije pokazala je odlične rezultate.

1-jpeg.jpg

Dokazano: Bioptron ubrzava oporavak

U novoj studiji italijanskih lekara osam nedelja je praćena grupa ispitanika sa hroničnim bolom sluzokože usne duplje. Jačina bola i stepen poboljšanja procenjeni su i ispitani pre početka tretmana, nakon četiri nedelje i zatim nakon osam nedelja.

Svi pacijenti tretirani su standardnom farmakološkom terapijom za svaki od oralnih problema koji su imali.

Polovina ispitanika dodatno je tretirana Bioptronom dva puta nedeljno po 15 minuta.

Četiri nedelje od početka tretmana pacijenti koji su tretirani Bioptron aparatom kao dodatnom terapijom pokazali su veći stepen oporavka i imali su bol manjeg intenziteta u odnosu na grupu koja je koristila samo lekove.

Posle osam nedelja primećeno je poboljšanje kod obe grupe pacijenata, ali je kod onih koji su tretirani i Bioptron svetlosnom terapijom primećeno veće poboljšanje nego kod pacijenata koji su imali samo farmakološku terapiju.

Zaključeno je da su pacijenti koji su koristili Bioptron kao dopunsku terapiju pokazali brži oporavak i smanjenje simptoma u poređenju sa grupom koja je uzimala samo lekove.

Dokazano-Bioptron-ubrzava-oporavak.jpg
 

Bioptron pomaže bebama kod bolnih desni

Karakteristike Bioptron svetlosne terapije omogućavaju biostimulativne procese koji su uključeni u mehanizam smanjenja bola, zarastanja rana, smanjenja upalnog procesa i povlačenja znakova bolesti.

Terapija Bioptron svetlosnom terapijom koristi se i za ublažavanje bola, svraba i peckanja kod  groznice na usnama i brže zarastanje i otpadanje krastice sa usana.

Primena Bioptrona je bezbedna kod svih starosnih grupa pa ga bez bojazni možemo koristiti i za ublažavanje bolova prilikom nicanja zubića kod beba.

Postavio: 29.9.2019. 12:54:14 Zepter International | sa 0 komentara
Lepota i Zdravlje
Podelite na:

Kolačići

Ovaj sajt koristi 'kolačiće', koji treba da naše prisustvo na internetu učine pogodnim, efikasnim i bezbednim za korisnika, na primer, da ubrzaju navigaciju na sajtu i izmere učestalost pregleda i ukupnu navigaciju. 'Kolačići' su male tekstualne datoteke koje se čuvaju u vašem računaru, kako biste mogli da optimalno koristite našu onlajn prodavnicu. Napominjemo da se neki 'kolačići' prenose sa našeg servera u vaš računar - to su 'kolačići sesije'. Ovi 'kolačići' se automatski brišu iz vašeg računara na kraju sesije pretraživanja Pravila oko 'kolačića'.