Pozovite prijatelja u Club Live 100

Limunada od lubenice

Limunada od lubenice
Lubenica sadrži dosta vode i malo karolija pa je povoljna kod dijetalne istrane a uz to je i dobar diuretik i "čištač" organizma. Poboljšava PH vrednost krvi, a krvne sudove čisti od masnih naslaga. Ipak, osim vode, sadrži mnogo korisnih sastojaka koji podstiču rad imunog sistema i povoljno utiče na kožu (hidrira je spolja i iznutra)  tako da ako imate probleme sa aknama svakodnevno uzimanje soka od lubenice može da pomogne.

sok-od-lubenice.jpg

Isto tako sok od lubenice može pomoći u oporavku mišića posle napornog vežbanja tj. ako popijete 450 ml soka od lubenice pre treninga imaćete manji osećaj umora u mišićima i niži otkucaj srca u toku dana.
 
Excalibur.gif
 
sok-od-lubenice2.jpg

Tako da vam savetujem da je konzumirate što češće dok je u sezoni, bilo onako grickajući, bilo u vidu jednog ovakvog soka od lubenice obogaćenog limetom i nanom...
 
lubenica.jpg

Potrebno je:
(za oko 1 l soka)
 
  • jedna manja lubenica (od 2-3 kg) žuta ili crvena
  • 2-3 limete
  • 10-ak listova mente
  • malo meda (opciono)
 
crvena-i-zuta-lubenica.jpg

Način pripreme:

Lubenicu sam iseckala na manje "kockice", propustila kroz sokovnik a onda dodala i sok limete, listiće mente i malo meda, sve dobro promešala, stavila u frižider da se dobro ohladi a zatim servirala sa malo leda, kolutova limete i listova nane.

lubenica-sok.jpg

lubenica-sokovi.jpg

Postavio: 31.8.2018. 13:47:01 Zepter International | sa 0 komentara
Zepter Kuhinja
Podelite na:

Kolačići

Ovaj sajt koristi 'kolačiće', koji treba da naše prisustvo na internetu učine pogodnim, efikasnim i bezbednim za korisnika, na primer, da ubrzaju navigaciju na sajtu i izmere učestalost pregleda i ukupnu navigaciju. 'Kolačići' su male tekstualne datoteke koje se čuvaju u vašem računaru, kako biste mogli da optimalno koristite našu onlajn prodavnicu. Napominjemo da se neki 'kolačići' prenose sa našeg servera u vaš računar - to su 'kolačići sesije'. Ovi 'kolačići' se automatski brišu iz vašeg računara na kraju sesije pretraživanja Pravila oko 'kolačića'.