Pozovite prijatelja u Club Live 100

Rižoto s gamborima i šparglom

Rižoto s gamborima i šparglom
Rižoto s morskim plodovima je uvek dobar izbor za nedeljni ručak ili elegantnu večeru, bilo da obrok spremate za svoju porodicu ili ste pozvali prijatelje u goste. Sofisticirano, ukusno i jednostavno. Mi smo spojili naizgled nespojivo i dodali malo zelene boje i drugačije strukture u klasičan rižoto – šparglu i pesto sos koji u ovom jelu koristimo kao začin.

Već smo pominjali da su morski plodovi bogati omega-3 masnim kiselinama, kao i proteinima neophodnim za dobrobit našeg organizma. Otuda gambori u našem rižotu. No, danas ćemo Vam približiti kod nas nepravedno zapostavljenu namirnicu, šparglu. Špargla sadrži dosta kalijuma, kalcijuma, magnezijuma, fosfora, gvožđa, cinka i vitamina, te je veoma dobra za detoksikaciju organizma, a kao diuretik pomaže kod  problema s bešikom. Takođe, čisti i jača krv, pozitivno deluje na nadbubrežne žlezde, bešiku i jetru, a preporučuje se i kod šećerne bolesti.

gambori-sa-pirincem.jpg

Ukus ovog rižota smo obogatili prethodno spremljenim pesto sosom koji može dosta dugo da stoji u našim VacSy posudama i koristi se po potrebi. I gambore možemo čuvati dva puta duže nego uobičajeno uz pomoć VacSy sistema za vakuumiranje.

Svega 15 minuta biće Vam potrebno za ovaj recept u našem Masterpiece posuđu ukoliko ste unapred iseckali povrće i pripremili i sačuvali određene sastojke. Pored toga hrana spremljena u Zepter posudama zadržava hranjive sastojke i ukus, a priprema se na zdrav način, bez dodavanja masti i vode. Zahvaljujući metalu L 316, od koga je naše posuđe napravljeno, ne dolazi do otpuštanja kancerogenih i toksičnih materija prilikom termičke obrade.


POTREBNI SASTOJCI:

•    4 šolje / ili 240 g pirinča

•    8 šolja / ili 450 ml ribljeg bujona

•    500 g gambora

•    100 g špargle

•    Pesto

•    Grana padano sir po želji

PRIPREMA:    

•    U Zepter posudu Z-2440 ubaciti pirinač

•    Uključiti indukcionu ploču na 90°C, 2 minuta

•    Dodati riblji bujon, pa gambore, poklopiti i kuvati 10 minuta na 90°C

•    Dodati špargle i pesto na kraju i izmešati sve

•    Narendati Grana padano sir na kraju


Savet: 

Servirati u Flora porcelanu
Prijatno!
 

Postavio: 31.8.2018. 14:28:07 Zepter International | sa 0 komentara
Zepter Kuhinja
Podelite na:

Kolačići

Ovaj sajt koristi 'kolačiće', koji treba da naše prisustvo na internetu učine pogodnim, efikasnim i bezbednim za korisnika, na primer, da ubrzaju navigaciju na sajtu i izmere učestalost pregleda i ukupnu navigaciju. 'Kolačići' su male tekstualne datoteke koje se čuvaju u vašem računaru, kako biste mogli da optimalno koristite našu onlajn prodavnicu. Napominjemo da se neki 'kolačići' prenose sa našeg servera u vaš računar - to su 'kolačići sesije'. Ovi 'kolačići' se automatski brišu iz vašeg računara na kraju sesije pretraživanja Pravila oko 'kolačića'.