MUSEJ, OPERA

ZEPTER MUSEJ

Osnivač (uz suosnivača ZEPTERINVESTA) i vlasnik Muzeja je gospođa Madlena Zepter, građanka Beograda i sveta.  Već na početku rada, zbog svog značaja i visokog kvaliteta, postao je mesto okupljanja ne samo za sve ljubitelje umetnosti iz našeg grada, već i iz inostranstva. Odlukom Ministarstva kulture Republike Srbije ova ustanova je registrovana kao prvi privatni umetnički muzej u Srbiji – MUZEJ ZEPTER.

Muzej Zepter predstavlja krunu dosadašnjih ulaganja gospođe Madlene Zepter, zbog čega je Ministarstvo kulture odlučilo da joj dodeli novoosnovanu nagradu Zlatni venac za poseban doprinos razvoju kulture i umetnosti kroz pokroviteljstvo i donacije. Gospođa Zepter je takođe poklonila svome gradu Galeriju Zepter, Operu i teatar Madlenianum (prvu privatnu ustanovu ove vrste u Srbiji), izdavačku kuću i knjižaru Zepter Book World i Madl’ Art.

Znajući da je kultura naroda ogledalo u kome se odražavaju njegova svest, verovanja i tradicija – da je to ključ kojim se mogu otvoriti vrata svesti jednog naroda i njegovih institucija, gospođa Zepter je svečano otvorila Muzej Zepter 1. jula 2010. godine.

OPERA MADLENIANUM

Opera i teatar Madlenianum osnovana je 1998. godine kao prva privatna opera u ovom delu Evrope. Osnivač i donator MADLENIANUMA je gospođa Madlena Zepter, čija ulaganja u kulturu i umetnost predstavljaju najveće dobročinstvo u ovom domenu ne samo u našoj zemlji, već i u Evropi.

Madlenianum je muzičko-scensko pozorište sa svojim stalnim ansamblom, administracijom i tehničkim timom.

OPERA I TEATAR MADLENIANUM
11080 ZEMUN, Beograd
Adresa: Glavna Str, 32
Phone: +381 11 316 27 97
E-mail: blagajna@madlenianum.rs
www.operatheatremadlenianum.com