Zepter analogni termokontrolor je uređaj koji vam omogućava pripremu zdrave hrane na pravilan način i na pravilnoj temperaturi, kao i kontrolu procesa kuvanja bez podizanja poklopca. Hrana se kuva u sopstvenim sokovima na niskoj temperaturi i zadržava svoja nutritivna i biološka svojstva. Ovaj način pripreme omogućava uštedu energije do 70% energije i hrane do 30%. " />
  • Uklonite proizvod
    Prihvatiti
    Otkazati
    Ukupna cena: 0,00 RSD

ANALOGNI TERMOKONTROLOR

PREUZMITE KONTROLU NAD PROCESOM KUVANJA

3.000,00 RSD
 
Zepter analogni termokontrolor je uređaj koji vam omogućava pripremu zdrave hrane na pravilan način i na pravilnoj temperaturi, kao i kontrolu procesa kuvanja bez podizanja poklopca. Hrana se kuva u sopstvenim sokovima na niskoj temperaturi i zadržava svoja nutritivna i biološka svojstva. Ovaj način pripreme omogućava uštedu energije do 70% energije i hrane do 30%.
 
KAKO FUNKCIONIŠE:

KUVANJE BEZ DODAVANJA VODE
  • Prilikom kuvanja bez dodavanja vode, sveže oprane namirnice uvek stavite u hladnu posudu. Posudu napunite minimalno ¼ ili maksimalno 3 cm do vrha posude i zatim poklopite.
  • Poklopljenu posudu stavite na hladnu ringlu i zatim je uključite na srednju – visoku temperaturu.
  • Kada strelica termokontrolora stigne do polovine zelenog polja „Moist“ skale, smanjite temperaturu na minimum.
  • Hrana se kuva u sopstvenim sokovima, koji ostaju u posudi.
  • Para oslobođena iz hrane diže se do poklopca, koji je uvek hladniji od posude. U kontaktu sa njim se kondenzuje i pada na hranu i dno posude u vidu kapljica. Proces se ponavlja sve dok hrana ne bude savršeno skuvana (zatvoreni kružni ciklus).
  • Vodeni film, koji se stvara između ivice i poklopca, hermetički zatvara posudu.
PEČENJE BEZ DODAVANJA MASNOĆA
  • Prilikom pečenja bez dodavanja masnoća, uvek stavite meso u već zagrejanu posudu.
  • Poklopljenu praznu posudu stavite na ringlu koju ste uključili na maksimalnu temperaturu i zagrevajte do 5 minuta.
  • Posuda je spremna za pečenje kada strelica termokontrolora dođe do polovine zelenog polja „Dry” skale, odnosno, kada prsnete nekoliko kapi vode na dno posude a one se zakotrljaju (perla efekat) - maksimalno posle 5 minuta.
  • Meso uvek stavite u već zagrejanu praznu posudu i pritisnite da se zapeče.
  • Posle 30 - 60 sekundi, okrenite zapečeno meso na drugu stranu, ponovo ga pritisnite i ostavite tako do završetka pečenja.
  • Smanjite temperaturu na minimum, isključite ringlu ili sklonite posudu sa ringle.
  • Koristite poklopac u zavisnosti od vrste pečenja.
  • Šifra proizvoda Z-ATC
  • Naziv proizvoda ANALOGNI TERMOKONTROLOR
  • Bruto težina (kg)
  • Neto težina (kg)
  • Proizvođač HOME ART & SALES SERVICES AG, Sihleggstrasse 23, 8832 Wollerau - Švajcarska
  • Primena Zepter analogni termokontrolor prati temperaturu kuvanja
  • Dimenzije Prečnik 75 mm Visina 30 mm
  • Materijal Visotherm indikator: PVC Metalni prsten: nerđajući čelik AISI 304 Zaštitni poklopac: PA12
  • Proizvedeno u Italija
Accept

Cookies

Ovaj sajt koristi 'kolačiće', koji treba da naše prisustvo na internetu učine pogodnim, efikasnim i bezbednim za korisnika, na primer, da ubrzaju navigaciju na sajtu i izmere učestalost pregleda i ukupnu navigaciju. 'Kolačići' su male tekstualne datoteke koje se čuvaju u vašem računaru, kako biste mogli da optimalno koristite našu onlajn prodavnicu. Napominjemo da se neki 'kolačići' prenose sa našeg servera u vaš računar - to su 'kolačići sesije'. Ovi 'kolačići' se automatski brišu iz vašeg računara na kraju sesije pretraživanja Pravila oko "Kolačića".