ZDRAVA HRANA BEZ DODAVANJA VODE I BEZ DODAVANJA MASNOĆA

BRŽE, UKUSNIJE I ZDRAVIJE!

Kada jednom probate hranu pripremljenu u Zepter sistemu, otkrićete potpuno nov svet ukusa. Hrana pripremljena na ovaj način daje više energije za svakodnevne životne aktivnosti, a Zepter Masterpiece posuđe je, u poređenju sa konvencionalnim posuđem, neškodljivo za vaše zdravlje.

Videćete da hrana pripremljena bez dodavanja vode ili masnoća izgleda bolje, s obzirom na to da su sačuvani njena boja, oblik i tekstura. Ona je ukusnija, jer su sačuvani prirodni ukusi i arome. Takođe je zdravija, jer ne gubi svoje nutritivne i biološke vrednosti (vitamine, minerale, proteine, mikro i makro elemente u tragovima). Tokom pripreme, hrana ne gubi na težini i u potpunosti je iskorišćena.

Pored toga, ne lepi se za posudu, ne zagoreva, ne sadrži otrovne masnoće niti akrolein i nije kancerogena.

Healthy food with no added water and no added fats

KAKO KUVAMO BEZ DODAVANJA VODE?

Prilikom kuvanja bez dodavanja vode, sveže oprane namirnice uvek stavite u hladnu posudu. Napunite minimum 1/4 posude a maksimalno 3 cm od vrha posude i zatim poklopite.

Poklopljenu posudu stavite na hladnu ringlu i uključite dovod toplote na srednji - viši stepen. Kada strelica termokontrolora stigne do polovine zelenog polja „MOIST“ skale, smanjite dovod toplote na minimum. Hrana se kuva u sopstvenim sokovima, koji ostaju u posudi.

Para oslobođena iz hrane diže se do poklopca, koji je uvek hladniji od posude. U kontaktu sa njim se kondenzuje i u vidu kapljica pada na dno i na hranu u posudi. Proces se ponavlja sve dok hrana ne bude savršeno skuvana (zatvoreni kružni ciklus).

Vodeni film, koji se stvara između ivice i poklopca, hermetički zatvara posudu. Proces kuvanja je završen za oko 20 minuta.

Zepter pot - Cooking without water

KAKO PEČEMO BEZ DODAVANJA MASNOĆA?

Prilikom pečenja bez dodavanja masnoća, meso uvek stavite u već zagrejanu posudu. Poklopljenu praznu posudu stavite na ringlu i zagrevajte na maksimalnoj temperaturi do 4 minuta.

Posuda je spremna za pečenje kada strelica termokontrolora dođe do polovine zelenog polja „DRY” skale, odnosno kada prsnete nekoliko kapi vode na dno a one se zakotrljaju (perla efekat) - maksimalno posle 4 minuta. Uvek stavite meso u praznu zagrejanu posudu i pritisnite da se zapeče. Posle 30 - 60 sekundi, okrenite zapečeno meso na drugu stranu, ponovo pritisnite i ostavite ga tako do završetka pečenja.

Smanjite temperaturu na minimum, isključite ili sklonite posudu sa ringle. Koristite poklopac zavisno od toga kako želite da ispečete meso. Proces pečenja je završen za oko 10 minuta.

ZEPTER ŠTEDI HRANU, ENERGIJU, VREME I NOVAC, A ŠTO JE NAJVAŽNIJE – ZEPTER ŠTITI VAŠE ZDRAVLJE.

Zepter pan - Frying without fats