TRADICIJA I PROIZVODNJA

“Ako je dobar nož najvažniji alat svakog kuvara, zašto biste se zadovoljili nečim što je manje od savršenog?” 

- Karl Gustav Felix, osnivač kompanije


Naši sjajni majstori, obučeni za izradu samo vrhunskih proizvoda, proizvode FELIX® noževe izvanrednog kvaliteta na tradicionalan način, ručno.

Prvi korak ka kvalitetu je odgovarajuća sirovina, a FELIX® koristi samo prvoklasne sirovine, kao što su legirani hrom-molibden-vanadijumski čelik X50 CrMoV15, japanski laminirani damaski čelik VG10 ili čelik koji se koristi za oštrice brijača X65 CR13. Zahvaljujući homogenoj i kompaktnoj mikrostrukturi čelika, sva sečiva karakteriše fleksibilnost, otpornost na koroziju i zadržavanje oštrine.

S obzirom na to da se izrađuju ručno, kvalitet noževa direktno zavisi od umeća naših majstora. Tokom proizvodnje, noževi se obrađuju kroz 45 različitih postupaka i svaki od njih je plod viševekovnog znanja majstora iz Solingena, njihove preciznosti u radu, brige i ljubavi koju poklanjaju svakom detalju.

Konačni pečat kvalitetu naših noževa daju njihova funkcionalnost i dizajn. Savršena funkcionalnost noža zavisi od njegovog oblika, od toga kako leži u ruci, kako je izbalansiran, kako se prilikom sečenja snaga prenosi na sečivo. Na prvi pogled i na prvi dodir, FELIX® noževi imaju sve ove karakteristike i izdvajaju se svojim superiornim kvalitetom i prelepim dizajnom.

FELIX knives- Absolute Collection

KVALITET

FELIX® je kompanija sa tradicijom i jedan od najstarijih proizvođača noževa, još od 1790. godine. Karl Gustav Feliks osnovao je kompaniju Gustav Felix Schneidwarenfabrik 1843. godine i započeo dve stotine godina dugu tradiciju izrade noževa, poznatih širom sveta po izuzetnom kvalitetu.

ZEPTER International, multi-brend globalna kompanija koja proizvodi, prodaje i distribuira širom sveta ekskluzivne proizvode visokog kvaliteta, kupila je FELIX® Solingen GmbH 2012. godine i time obezbedila poziciju lidera na tržištu u proizvodnji noževa vrhunskog kvaliteta. Jedinstvena Zepter vizija, superioran kvalitet i inovativni proizvodi savršeno se uklapaju sa tradicijom i majstorskim umećem koje poseduje kompanija FELIX®

FELIX knives - Olive Wood

FELIX kitchen knives

FELIX knives