UMETNOST PORCELANA

Dobro došli u carstvo Zepter kolekcije Masterpiece. Kolekcija u kojoj su vešte ruke majstora finim, maštovitim, zlatnim dekoracijama pretvorile svaki deo ovih sedam setova u predmet naše nepresušne želje za lepotom. Zepter Masterpiece kolekcija dobila je globalna priznanja za svoj kvalitet, zahvaljujući istančanom ukusu, prefinjenom stilu i vrhunskom umeću majstora, koji poklanjaju pažnju svakom detalju.

FINI DRAGULJI U CARSTVU LEPOTE

Zepter porcelan je vrhunski izraz Zepter pristupa ishrani, koji se ogleda u tri bitna zahteva: da obroci budu zdravi, ukusni i, na kraju, da izgledaju dobro na stolu, kako bismo u potpunosti uživali u hrani i druženju. Sve kolekcije Zepter porcelana odlikuje izuzetno umeće izrade, vrhunski kvalitet i rafinirani ukus, ali i raznovrsnost stilova i idealan balans između klasične umetnosti i potreba savremenog čoveka.

Zepter Masterpiece kolekcija je inspirisana, pre svega, prirodnom lepotom, ali i onom koju je stvorio čovek. Prve zabeleške o drevnoj tradiciji napravio je u XIII veku Marko Polo, koji je, po povratku iz Kine, uporedio porcelan sa lepotom, nežnošću i tvrdoćom morske školjke (italijanski: Porcella).

Zepter Masterpiece savremena umetnička kolekcija nosi šarm koji je nekada davno impresionirao putnike iz Evrope, a danas se proizvodi u modernim fabrikama po najnovijoj tehnologiji, što joj daje lepotu, trajnost i kvalitet.

Porcelain-3_Zepter

NAJBOLJI KVALITET ZA KRALJEVSKU ELEGANCIJU

Zepter Masterpiece kolekcija isključivo se radi od tvrdog porcelana, koji je otporan na ogrebotine zahvaljujući visokom sadržaju kaolina (50-55%) i malim primesama kvarca i feldspata (20 odnosno 30%).  Ova vrsta porcelana peče se na vrlo visokim temperaturama, do 1350-1460ºC.

Zepter Masterpiece kolekcija proizvodi se po originalnom metodu proizvodnje porcelana, koji datira iz XVIII veka, kada je Johan Fridrih Betger (Johann Friedrich Böttger), koristeći formulu matematičara i naučnika Erenfrida Valtera von Čirnhausa (Ehrenfried Walther von Tschirnhaus) i eksperimentišući sa svojim holandskim kolegama, postavio temelje savremenog procesa proizvodnje porcelana.

To je bio veliki korak napred, jer je do tada Kina bila jedini proizvođač porcelana, koji je u Evropu prevozila isključivo holandska Istočnoindijska kompanija. Porcelan je predstavljao bogatstvo, prestiž i rafinirani ukus bez premca... Sada, u XXI veku, Zepter vraća porcelanu nekadašnji sjaj i ekskluzivnost, i tako svaku trpezu čini kraljevski elegantnom, a svakodnevne obroke pretvara u svečanosti.

Kolekcija Zepter Home Art Masterpiece ne samo što će ispuniti, već će i nadmašiti vaše želje i očekivanja, a vaši gosti će biti oduševljeni.

LEPOTA ROĐENA U VATRI

Kompanija Zepter proizvodi svoj ekskluzivni porcelan isključivo koristeći tehnike dekorisanja „u glazuri” i „na glazuri”. Prilikom postupka dekorisanja „u glazuri”, osnovna boja se indirektno nanosi na posuđe pomoću nelepljivog papira, postupkom sito štampe, i zatim se peče na 1250°C, da bi boja prodrla u otopljenu glazuru. Na taj način porcelan dobija svoj prepoznatljiv sjaj. Nakon toga, vrši se postupak dekorisanja „na glazuri”: Zepter motivi (Royal, Imperial i Black & White) slikaju se rukom, sa ili bez zlatnih dekoracija, a zatim se porcelansko posuđe peče na temperaturi od 840°C. Kao što nam naziv postupka govori, dekoracija se nalazi „na glazuri”.

Konačna faza je ručno nanošenje 22-karatnog zlata, koje pre pečenja ima braonkastu boju, zbog dodatih ulja i aditiva. Zatim se četkom dekorišu ivice posuđa. Ovaj postupak se naziva „pečenje zlata”, jer se odvija na temperaturi od 800°C.

Drške, dekoracije i bordure se oslikavaju isključivo ručno. Veština dekorisanja porcelana je usko specijalizovana, a znanje se decenijama prenosi sa jedne na drugu generaciju slikara.

U poređenju sa fazama proizvodnje u izradi standardnog porcelana (na primer, motiv i zlatna dekoracija nanose se štampanjem), posebnost i apsolutna superiornost Zepter Masterpiece kolekcije odražavaju se u svakom detalju.

RAZNOVRSNOST ELEMENATA

Bogatstvo i perfekcija u svakom detalju, kao i mogućnost izbora različitih delova seta, daju impresivnu ponudu stonog porcelana: od velikih tanjira za serviranje do malih doza za so, od činija za supu do šolja za čaj ili espreso, svaki set je osmišljen tako da se može kombinovati sa pojedinačnim delovima, od najosnovnijih delova do kompletnog seta u svoj njegovoj veličini.

I na kraju, pripremili smo za vas i posebne setove za čaj, kafu i espreso.

porcelain_22-Zepter

SERTIFIKAT O AUTENTIČNOSTI

Zepter International s ponosom potvrđuje da se ova kolekcija porcelana i Table Art proizvodi u potpunosti izrađuju ručno, od najkvalitetnijih materijala. Vrhunski majstori rade na kompletnoj proizvodnji ovih proizvoda u Bavarskoj (Nemačka).

Svaki komad se izrađuje od tvrdog porcelana, prema originalnom metodu koji potiče iz 18-og veka. Za nanošenje boje koristi se tehnika “u glazuri”, a zlato se nanosi tehnikom „na glazuri”. Fina 22-karatna pozlata nanosi se ručno, specijalnom tehnikom “pečenja zlata”.

Zepter International garantuje najviše standarde kvaliteta i tehnologiju zahvaljujući odabiru najkvalitetnijih sirovina kontrolisanog, evropskog porekla i strogom nadzoru procesa proizvodnje.

Zepter-Masterpiece-Collection-Porcelain-1

Porcelain_Zepter