„Nature Metabolism“ je poznati mesečnik, akademski žurnal koji objavljuje „Nature Portfolio“ od 2019. godine.
Istraživači su otkrili da konzumiranje hrane sa visokim sadržajem masti i šećera, čak i na kratko, smanjuje osetljivost mozga na insulin, ključni faktor u kontroli apetita i kognitivnim funkcijama. Ove promene su obično povezane sa godinama metaboličke disfunkcije, te pokazuju koliko brzo tako veoma loš izbor u ishrani može uticati na zdravlje mozga.
Međutim, kako istraživanja pokazuju, ono što je još više zabrinjavajuće jeste da je insulinska rezistencija (otpornost) u mozgu poznati faktor rizika za kognitivni pad i neurodegenerativne bolesti.
Ova studija pojačava sve veći dokaz da jedna tako bezvredna hrana ne šteti samo telu - ona može da preokrene mozak, i time otežava regulisanje žudnje, pamćenja i donošenja odluka.
Dugoročni rizici su jasni, ali koji je glavni zaključak?
Insulin igra važnu ulogu u funkcionisanju mozga, a kada mozak postane otporan na insulin, postoji rizik od gubitka pamćenja i drugih neuroloških smetnji i tegoba.
Naravno, kompanija Zepter International uvek ima rešenje apsolutno za sve probleme! Samo zdrava hrana može da vas čini srećnim i da vam komotno produžava život.
Recite NE štetnoj fast food industriji!
Tu je Zepter Masterpiece Collection CookArt posuđe - jedinstveno i trajno rešenje za pravilno pripremanje zdrave hrane.
U kolekciji zdravog spremanja hrane su i proizvodi blender ArtMix Pro i najnoviji model miksera mixSy.
Upravo zahvaljujući proizvodu Masterpiece Collection, Zepter kompanija je postala popularna i uspešna u svetu, i posuđe je bilo prvo na tržištu koje je osvojilo celu planetu. Skoro četiri decenije, tačnije od 1986. godine, vrhunsko posuđe svima nudi izvanredno zdravo kuvanje, brže, ukusnije, dugoročna investicija koja vam se isplati.
Činjenica je da kada jednom konzumirate hranu koja je pažljivo skuvana u Zepter sistemu, odmah ćete otkriti potpuno novi svet arome i ukusa. Zepter Masterpiece šerpe, lonci, tiganji, u poređenju sa konvencionalnim standardnim posuđem, nesumnjivo su neškodljivi za vaše zdravlje.
Reč je o hrani koja se u ovim vanserijskim posuđima sprema bez dodavanja vode ili masnoća i time izgleda bolje, jer su sačuvani njena boja, oblik i tekstura. Ova hrana je ukusnija, jer su sačuvani prirodni ukusi i mirisi. Namirnice su zdravije u Zepter
Masterpiece Collection CookArt kompletu, jer nikada ne gubi svoje hranljive i biološke vrednosti (vitamine, minerale, proteine, mikro i makro elemente u tragovima).
Takođe, praktično je tokom kuvanja, hrana se ne lepi za posudu, ne zagoreva, niti sadrži otrovne masnoće i nije kancerogena.
KAKO KUVAMO BEZ DODAVANJA VODE?
Prilikom kuvanja bez dodavanja vode, sveže oprane namirnice se stavljaju u hladnu posudu. Onda se napuni minimum 1/4 posude, a maksimalno 3 cm od vrha posude da bi se ona poklopila.
Ta poklopljena posuda se stavlja na hladnu ringlu i uključi se dovod toplote na srednji
- viši stepen. Para oslobođena iz hrane diže se do poklopca, koji je uvek hladniji od posude. Sistem se ponavlja sve dok hrana ne bude savršeno skuvana (što čini zatvoreni kružni ciklus).
Proces kuvanja je završen za svega 20 minuta.
RECEPTURA 2:
KAKO PEČEMO BEZ DODAVANJA MASNOĆA?
Tokom procesa pečenja bez dodavanja masnoća u Masterpiece triganju, meso se uvek stavlja u već zagrejanu posudu. Onda je neophodno tu poklopljenu praznu posudu staviti na ringlu i zagrevajavati na maksimalnoj temperaturi maksimalno do 4 minuta.
Posle 30 do 60 sekundi, zapečeno meso se okreće na drugu stranu, ponovo se pritiska i ostavlja se tako da stoji do završetka pečenja.